حفاظت الکترونیک

حفاظت الکترونیک

به کلیه سیستم های نوین در امور حفاظتی حفاظت الکترونیک گفته می شود

حفاظت الکترونیک چیست و چه کاربردی دارد ؟

حفاظت الکترونیک به معنی استفاده از تجهیزات و سیستم های الکترونیک در ایجاد امنیت و ایمنی بخش های مختلف مانند: ساختمان های مسکونی و ادارات دولتی و خصوصی و در سطح های وسیع تر مانند پتروشمی ها و شرکت های نفتی و حتی ایجاد امنیت و ایمنی در سطح شهرها می باشد. حفاظت الکترنیک شامل زیر مجموعه های متعددی است که در ذیل به شرح بعضی از آن ها پرداخته شده است.

حفاظت الکترونیک شامل تجهیزات زیر می شود که در این توسط موسسه نظم گستر واثق به صورت مختصر توضیحاتی در مورد این تجهیزات به شما داده می شود

سیستم های نظارت تصویری

این سیستم در بروز ترین حالت خود مجهز به دوربین های تحت شبکه و بخش های ذخیره ساز و نرم افزر مدیریت تصاویر می باشد. همانطور که گفته شده از دوربین های تحت شبکه در این سیستم استفاده می گردد که علت اصلی این موضوع کیفیت بالای تصاویر این دوربین ها و میزان هوشمندی های بالای (در سطح دوربین) این دوربین ها می باشد که در زمینه کنترل تردد بسیار پرکاربرد هستند. سیستم های نظارت تصویری امروز در اکثر مجموعه های بزرگ صنعتی، فروشگاه ها و حتی در سطح شهرها وجود دارند و یکی از اجزاء مهم در حفاظت الکترونیک می باشد.

سیستم های کنترل سطح دسترسی

این سیستم نیز یکی از زیر مجموعه های حفاظت الکترونیک می باشد. که با استفاده از تجهیزات موجود به کنترل ورود و خروج پرسنل با استفاده از کارت های پرسنلی و یا سیستم های اثر انگشت به مدیریت در این زمینه پرداخته می شود. همچنین با کمک نرم افزار های موجود امکان تعیین سطح دسترسی در لایه های مختلف برای نیروی انسانی مهیا می گردد.

سیستم تشخیص ورود سرزده

سیستم تشخیص نفوذ (Intrusion Detection System) با استفاده از جدا کننده های واقعی (فنس، سیم خاردار و دیوارکشی) و جدا کننده های مجازی (پردازش تصویر دوربین ها) از ورود سرزده افراد جلوگیری می نماید. عموما استفاده از فنس های مجازی از نظر هزینه و امتیاز برتری نسبی نسبت به جدا کننده های قدیمی تر دارند، البته جایگزین مناسبی برای جداکننده های قدیمی نمی باشند بلکه در واقع تکمیل کننده آنها می باشند. فنس مجازی با استفاده از پردازش تصویر دوربین ها امکان پذیر می گردد و برند های متعددی دوربین های خود را مجهز به پردازش تصویر (analytic)  نموده اند این سیستم با پردازش تصاور از ورود افراد در محوطه از قبل تعیین شده آگاه می گردد و آن را بصورت به آلارم نمایش می دهد. در زیر نمونه ایی از این ویژگی ها بهمراه تصاویر مربوطه آورده شده اند.

سیستم تشخیص و آلارم آتش

سیستم های اعلام حریق به دو دسته تقسیم بندی می گردند. آنالوگ و آدرس پذیر (Addressablee) سیستم های آنالوگ که از دانش قدیمی تر برخوردار است با استفاده از تعداد زون های که دستگاه مرکزی پشتیبانی می نماید با سنسور های تشخیص و آلارم ها و فلاشرها ارتباط برقرار می نماید. سیستم آدرس پذیر با استفاده از با تعداد زون محدود تر و با کمک ارتباط دوسیمه (RS485) با سنسور های بیشتری ارتباط برقرار می نماید و از مزایای آن نسبت به سیستم های آنالوگ می توان به افزایش تعداد سنسور های متصل و اطلاع دقیق از فعال شدن سنسورها براساس زون و موقعیت دقیق دیتکتور و همچنین کاهش هزینه زیر ساخت مورد نیاز اشاره نمود. البته نسل جدید سیستم های اعلام حریق بصورت کاملا بی سیم (wireless) هستند که نسبت به سیستم های قدیمی تر دارای  این مزیت ها می باشند عدم نیاز به زیر ساخت و استفاده از ارتباط بی سیم، ارتباط با اینترنت، اماکن اتصال با دیگر سیستم های مبتنی بر شبکه و همچنین بدلیل عدم استفاده از کابل امکان نصب در هر مکانی برای این سیستم ها فراهم می گردد.

 

[g-gallery gid=”342″]

0 0 vote
امتیاز به مقاله
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
View all comments
Close Menu